Izjava o zasebnosti

O Izjavi o zasebnosti

Ustvarjalci spletnega mesta https://bistrina.si/ se zavedamo pomena vaše zasebnosti, zato se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov naših uporabnikov. Namen naše Izjave o zasebnosti je, da vas seznanimo o svoji politiki varovanja zasebnosti ter o možnostih, ki jih imate na voljo pri načinu zbiranja in uporabe podatkov na spletu. Izjava o zasebnosti je dostopna uporabnikom na začetni strani spletne strani – spodaj.


Zbiranje osebnih podatkov

Spletno mesto https://bistrina.si/ lahko obiščete brez identifikacije ali podajanja osebnih informacij. Na nekaterih spletnih straneh pa morate vnesti svoje osebne podatke, na primer e-poštni naslov, zato da lahko izvedemo vašo zahtevo. Takšne vrste osebnih podatkov nam morate posredovati v primeru uporabe kontaktnega obrazca. Pri posredovanju osebnih podatkov za namene uporabe kontaktnega obrazca, se podatki posredujejo naprej na e-poštni naslov Bistrine Polica: bistrinapolica@gmail.com, kjer skrbijo in vzdržujejo spletno stran.


Uporaba osebnih podatkov

Spletno mesto https://bistrina.si/ uporablja vaše osebne podatke za izvedbo vaše zahteve s pomočjo kontaktnega obrazca.

Osebne podatke in kontaktne informacije bomo uporabljali le za namene, za katere so bili posredovani, v skladu z vašim dovoljenjem. V primeru zbiranja ali uporabe za kakršne koli druge namene izven tistih, za katere ste jih posredovali, vas bomo kontaktirali za pridobitev soglasja.


Skrb za varnost osebnih podatkov

Zavezani k varovanju podatkov, ki nam jih posredujete. Nepooblaščen dostop do njih, njihovo uporabo in razkritje preprečujemo z različnimi varnostnimi tehnologijami in postopki. Podatke hranimo v stalno kontroliranih računalniških sistemih z omejenim dostopom na nadzorovanih mestih.


Razkrivanje osebnih podatkov tretjim osebam

Upravljavci spletnega mesta https://bistrina.si/ osebnih podatkov svojih uporabnikov brez njihovega soglasja ne bodo posredovali nobeni drugi fizični ali pravni osebi (razen Upravnemu odboru Bistrine). Pridržujemo si pravico do dostopanja in razkrivanja osebnih podatkov z namenom, da izpolnimo in zagotovimo skladnost z zakonom, izpolnimo zakonske zahteve, uporabimo podatke v pravnih postopkih ali zaščitimo pravice in lastnino upravljavcev spletnega mesta https://bistrina.si/ ali naših uporabnikov.


Uporaba piškotkov in sledilne tehnologije

Spletno mesto https://bistrina.si/  uporablja t. i. piškotke, ki uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Njegov glavni namen pa je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da vam jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ni potrebno več vnašati.

S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Piškotek nam ne omogoča nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov

Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškote uporabljamo izključno z namenom, da bi svojo spletno stran optimizirali vašim željam. Spletna stran https://bistrina.si/  zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev.


Sprememba Izjave o zasebnosti

Izjava o zasebnosti je bila prvič ustvarjena aprila 2017. To izjavo lahko občasno posodobimo skladno s spremembami naših storitev in na podlagi povratnih informacij uporabnikov. Vse spremembe izjave bomo objavili na tem mestu in posodobili datum zadnje spremembe. V primeru znatnih sprememb vas bomo obvestili na vidnem mestu oziroma z neposrednim obvestilom.


Vaša vprašanja in predlogi

V primeru kakršnih koli vprašanj, pomislekov ali predlogov glede našega zbiranja, uporabe in razkrivanja vaših osebnih informacij, vas prosimo, da nam jih posredujete preko e-poštnega naslova: bistrinapolica@gmail.com.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter Uredbo GDPR (GDPR – General Data Protection Regulation oz Splošna uredba EU o varstvu podatkov, ki določa nova pravila glede varstva osebnih podatkov (od tu naprej: Splošna uredba).

Polica, april 2017.

Posodobljeno: januar, 2021.